Nydelig pølsegrateng med ingredienser fra Johs Lundal
Pølsegrateng er ein enkel og sunn kvardagsmiddag som fell i smak hos store og små. Med vår eldhusrøykte Hardangerpølse/Åkerring får du god smak på gratengen. Her kan du enkelt vareiere…

Dette treng du

  • 400g eldhusrøykt Hardangerpølse/Åkerring i terningar
  • 200g fullkorns pasta
  • 1/2 brokkoli
  • 1/2 blomkål
  • 1/4 purreløk
  • 300g cream fraiche
  • 1,5 dl melk
  • raspa ost
  • salt og pepper

Pølsegrateng er ein enkel og sunn kvardagsmiddag som fell i smak hos store og små. Med vår eldhusrøykte Hardangerpølse/Åkerring får du god smak på gratengen. Her kan du enkelt vareiere kva slags grønsaker du ønsker å ha oppi. Serveres gjerne med eit godt brød attåt.

Slik går du fram

Sett ovnen på 180 grader.

Kok opp pasta etter anvisning på pakken. Skjær alle grønsakene i terningar og hakk opp purreløken.

Fjern skinnet av pølsene og del i terningar og ha alt over i ei stor ildfast form. Bland creme fraiche saman med melk og smak til med salt og pepper og hell det over forma.

Avslutt med raspa ost på toppen og steik midt i ovnen i ca 20 minutt.