
Dette treng du
- 150g smør
- 200g mjøl
- 3 SS vatn
- Paiform ca 24-26 cm i diameter
Fyll
- 100g oppskjert Salami al pesto
- 4 egg
- 100g brokkoli
- 2 dl fløyte/melk
- Litt purre finhakka
- Revet ost
- litt salt og pepper
Slik går du fram
Sett ovnen på 200°C . Smuldre mjøl og smør saman og tilsett vatn til du får ein jevn og fin konsistens. La deigen stå kaldt i ca 1 time.
Smør paiformen og strø i litt mjøl. Kjevle ut deigen og prikk bunnen med ein gaffel. Forsteik paien på 200°C i ca 15 minutt. La paien avkjøle seg medan du gjer klart fyllet. Senk varmen til 180°C.
Del opp brokkolien i små bukettar og ha dei i kokande vatn i 2-3 minuttar. Skyll dei så med kaldt vatn og la dei renne godt av seg.
Ha Salami Al Pesto, purre og brokkoli i botn på paien.
Visp sammen egg og fløyte/melk, krydra med litt salt og peppar. Hell eggeblandinga over fyllet og dryss ost på toppen. Steik paien midt i ovnen i 25-30 minuttar. Server med god salat ved sida av.