Løksaus

Løksaus kan ein bruke til mange typar middagar men me likar den særs godt til eldhusrøykte produkt som åkerring/hardangerpølse og lettsalta eldhusrøykt lammebog. Damp Eldhusrøykt Lammebog på rist (ca 1 1/2 – 2 timar). Bruk krafta til å lage løksausen.

Lag heimelaga kålrabistappe, kok Åkerring og poteter. Servér eit festmåltid.

Dette treng du

1 ½ ss smør
3 ss kveitemjøl
4 dl kraft (av eldhusrøykt lammebog)
2 dl fløyte
Ca 100 g løk
1 ts eddik
½ ts sukker

Slik går du fram
Hakk løken og kok den i krafta (gjerne av eldhusrøykt lammebog) i ca. 10 min.

Smelt smør og ha i mjøl. Visp mjølet godt inn i smøret. Sil krafta og spe litt og litt. Spe så med fløyten.

Ha i eddik og sukker.

Smak til med salt og pepper.