Komle
Komle er skikelig god og tradisjonsrik norsk middagsmat.
Det fins ulike variasjonar både i komler og tilbehør, men me likar eldhusrøykt svinebog eller lammebog, åkerring, eldhusrøykt bacon og kålrabistappe til. Det er populært å henta fram dei gamle oppskriftene når dei treng litt inspirasjon til middagstips. Inviter familie og venner neste gong du skal lage, det så kjekt om ein er mange som deler ein komlemiddag!
Det fins ulike variasjonar både i komler og tilbehør, men me likar eldhusrøykt svinebog eller lammebog, åkerring, eldhusrøykt bacon og kålrabistappe til. Det er populært å henta fram dei gamle oppskriftene når dei treng litt inspirasjon til middagstips. Inviter familie og venner neste gong du skal lage, det så kjekt om ein er mange som deler ein komlemiddag!
Dette treng du
400 g rå poteter
200 g kokte poteter
3 dl byggmjøl (kan bytte ut litt av mjølet med sammalt kveitemjøl fin og havregryn om ein vil)
1 stor ts salt
Slik går du fram
Skrell rå potet og raspa dei grovt. Rasp eller mos kokte, renka poteter og bland dei inn i dei rå potetene i lag medmed mjøll og sal til passe konsistens. Inneheld potetene mykje vatn må ein ha i litt meir mjøl. Form små komler med ei hånd og ei stor skei. Væt hånda og skeia i litt vatn for å få komlene glatte. Kok komlene i lag med kjøtt og pølser. Komlene skal trekka i 30-40 minuttar. Skjer gjennom ei komle med ein kniv for å skjekke at det er jevn konsistens og farge gjennom heile.