Kaalrabistappe og pølse i bakgrunnen
Kålrabistappe er kjempegodt tilbehør til eldhusrøykte produkter. Det fins mange gode oppskrifter på stappe, men valget vårt er denne med gulrot i. Gulrot gjev ein fin søtlig smak til stappa…

Dette treng du

Til 4 personar

  • 1 stor kålrabi
  • 2 store gulrøtter
  • 75 g melange eller meierismør
  • 2 ss kveitemjøl
  • 4 dl kraft frå koking

Kålrabistappe er kjempegodt tilbehør til eldhusrøykte produkter. Det fins mange gode oppskrifter på stappe, men valget vårt er denne med gulrot i. Gulrot gjev ein fin søtlig smak til stappa noko som passar ekstra godt til eldhussmaken på Lundalprodukta synes me.

Slik går du fram

Skrell kålrabi og gulrøtter, del i bitar og kok til dei er møyre. Sil og mos grønnsakene. Bruk gjerne ei gammaldags stauke og mos for hand for ein litt grovare konsistens. Ha i smør.

Visp mjøl i litt vatn og tilsett det og kokekraft frå grønnsakene. Tilsett veske til passe tjukk konsistens.

Smak til med salt og pepper. (Eventuelt litt kraft frå kjøtt og/eller fløyte).