
Dette treng du
- 6dl pizzamjøl
- Litt salt
- 25g gjær
- 2dl vatn
- 3 SS Olivenolje
Oppskrift pizzasaus
- 2 stk finhakka kvitløksfedd
- 2 SS meierismør
- 1 glas tomatpure
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 stk finhakka løk
- Salt og peppar
- Oregano
Slik går du fram
Sett ovnen på 250°C. Ha mjøl og salt i ei bakebolle, smuldre inn gjær og elt inn vatn og olje i ca 15 minuttar. La deigen stå og heve til dobbel størrelse, ca 90 minuttar. Ha mjøl på bordet og del deigen i emner. Rull til boller, dekk med eit klede og la dei kvile i ca 30 minuttar. Kjevl ut til tynne runde pizzabunnar. Ha på pizzasaus, Italiano spekepølse, tomater og mozarella. Steik i ovnen i 8-10 minuttar, gjerne på pizzastål eller pizzastein for å få skorpa knasende sprø. Legg på litt ruccola og server rykande fersk.