Møyr og god biffsnadder er alltid bankers og ein kan bruka den i mange forskjellige rettar og gryter.

Dette treng du

Til 2 porsjoner:

  • 300 gr biffsnadder (150-200 g pr pers)
  • 1/2 løk
  • ½ ts sukker
  • Salt og peppar på kjøtet

 

Puré:

  • 4 skiver rotselleri
  • ½ eple
  • 1 ss smør
  • ½ dl kremfløte
  • 15 opphakka basilikumblader
  • Salt og peppar
  • 4-5 poteter
  • ½ oppskåret paprika
  • ½ dl kremfløte
  • Eventuelt litt maizena

Møyr og god biffsnadder er alltid bankers og ein kan bruka den i mange forskjellige rettar og gryter.

Slik går du fram

Puré:
Del opp rotselleri og skrell eplet. Kok rotselleri og eple møyre, ha i smør og kna til puré. Ha i litt og litt kremføyte. hakk basilikum og ha oppi puréen. Smak til med salt og pepper.
Skrell og kok potetene.

Kjøtt:
Hakk løken. surr den litt på panna med 1/2 ts sukker. Ha biffsnadderen opp i steikepanna og steik dei saman. Ha salt og peppar på kjøttet. Strimle opp 1/2 paprika og ha oppi steikepanna. Hell litt potetkraft over kjøttet i saman med 1/2 del kremfløyte. La det småputre litt slik at smakane fåt sett seg i sausen. Ha eventuelt i litt maizena for ein tjukkare saus.