
Dette treng du
- Lundal Bayonneskinke (ca 200 g pr person)
- poteter
- gulrøtter
- 1 boks grønne erter
Dressing:
- 2 dl lettrømme
- 1 pk majones
- 15 skiver sylta agurk
- 1 dl saus frå glaset med sylta agurk
- 1 dl grasløk (kan sløyfast)
Slik går du fram
Kok Bayonneskinka i posen i 1,5 -2,5 timar (alt etter størrelsen) under lokk på moderat koking.
Skrell poteter og gulrøtter. Del gulrøttene i strimler/skiver.
Dressing:
bland rømme og majones i ei bolle. Hakk agurken i små bitar og ha oppi dressingen i lag med søet frå agurkglaset. Hakk grasløken, ha oppi og rør saman.
Tips:
Når bayonneskinka er ferdig kokt , slå av vatnet og stikk hol i posen på bayonneskinka for å få ut den gode og smakfulle krafta. Posen bayonneskinka kokast i blåser seg opp under kokinga, så det er lurt å behalde lokket på og lirka ein kvass kniv inn under lokket når ein stikk hol. Slik unngår ein å få glovarm kraftsprut på seg. La krafta renne ut i panna og ta vare på den. Frys den gjerne i isterningeposar så er det enkelt å regulere mengda når ein skal bruke den seinare for å smaksette sausar, supper eller lapskaus.