Åkerring er ei rå, grov og eldhusrøykt pølsa. Det at pølsa er rå gjer at ein alltid får smaken av nykokt pølsa. Prøv den saman med vårt tørrsalta eldhusrøykte bacon…

Dette treng du

     Til 4 personar :
  • 2-3 stk åkerringar
  • 300 g Lundal terna baconpoteter
  • 2 gulrot
  • 1 kålrot
  • 4 skiver selleri
  • salt
  • peppar
  • meierismør eller 1 pk naturell kremost

Åkerring er ei rå, grov og eldhusrøykt pølsa. Det at pølsa er rå gjer at ein alltid får smaken av nykokt pølsa. Prøv den saman med vårt tørrsalta eldhusrøykte bacon til heimelaga rotstappe, heilt nydelig!

Slik går du fram

Kok åkerringen på moderat varme i 20-22 min.
Steik baconbitane på moderat varme til dei er gyldne og møyre.
Kok grønnsakene til dei er møyre. Ha i meierismør eller kremost og mos dei til ei stappe. Smak til med salt og peppar.