Italienskinspirert pizza

Italiano, pepperoni , salami al pesto er smakfulle spekepølser som alle er kjempegode å bruka til pizza. Ein kan velge ei av dei eller mikse. Prøv deg fram, og finn din favoritt!
Dette treng du

6dl pizzamjøl

Litt salt

25g gjær

2dl vatn

3 SS Olivenolje

Oppskrift pizzasaus

2 stk finhakka kvitløksfedd

2 SS meierismør

1 glas tomatpure

1 boks hermetiske tomater

1 stk finhakka løk

Salt og peppar

Oregano

Slik går du fram
Sett ovnen på 250°C. Ha mjøl og salt i ei bakebolle, smuldre inn gjær og elt inn vatn og olje i ca 15 minuttar. La deigen stå og heve til dobbel størrelse, ca 90 minuttar. Ha mjøl på bordet og del deigen i emner. Rull til boller, dekk med eit klede og la dei kvile i ca 30 minuttar. Kjevl ut til tynne runde pizzabunnar. Ha på pizzasaus, Italiano spekepølse, tomater og mozarella. Steik i ovnen i 8-10 minuttar, gjerne på pizzastål eller pizzastein for å få skorpa knasende sprø. Legg på litt ruccola og server rykande fersk.