Bayonneskinke med dressing
Lundal Bayonneskinke (ca 200 g pr person)
poteter
gulrøtter
1 boks grønne erter
Dressing:
2 dl lettrømme
1 pk majones
15 skiver sylta agurk
1 dl saus frå glaset med sylta agurk
1 dl grasløk (kan sløyfast)
Skrell poteter og gulrøtter. Del gulrøttene i strimler/skiver.
Dressing:
bland rømme og majones i ei bolle. Hakk agurken i små bitar og ha oppi dressingen i lag med søet frå agurkglaset. Hakk grasløken, ha oppi og rør saman.
Tips:
Når bayonneskinka er ferdig kokt , slå av vatnet og stikk hol i posen på bayonneskinka for å få ut den gode og smakfulle krafta. Posen bayonneskinka kokast i blåser seg opp under kokinga, så det er lurt å behalde lokket på og lirka ein kvass kniv inn under lokket når ein stikk hol. Slik unngår ein å få glovarm kraftsprut på seg. La krafta renne ut i panna og ta vare på den. Frys den gjerne i isterningeposar så er det enkelt å regulere mengda når ein skal bruke den seinare for å smaksette sausar, supper eller lapskaus.